Når dit barn har autisme. Terapi, rådgivning og forældergrupper

GRUPPER

Til bedsteforældre

Grupper til bedsteforældre
Når ens barnebarn bliver udredt med autisme, står man som bedsteforældre i en rigtig svær position og har måske stået der i
mange år. Mange følelser, bekymringer og frustrationer kan være i spil, og det kan være vanskeligt at navigere i.


Ens relation til barnebarnet kan ændre sig, i takt med at barnets autisme bliver mere tydelig og betydende for barnets hverdag. De ting man tidligere gjorde sammen, kan man ikke længere, eller er blevet sværere at lykkes med.

Ens eget barn kæmper for at holde sammen på hverdagen og den lille familie, og det er svært at være vidne til som bedsteforældre. Relationen til ens eget barn kan i en periode ændre sig og som bedsteforældre kan man være dybt påvirket af sorg og usikkerhed. Hvordan skal man hjælpe bedst? Hvordan skal man forstå autismen? Hvorfor gør skole og kommunen ikke noget? klarer min datter/søn det her? Hvad skal der ske med mit barnebarn?

Bedsteforældregrupper er et tilbud, hvor bedsteforældre i grupper af maks. 8 personer, bl.a. modtager oplæg om autisme, forældrerollen og bedsteforældrerollen.

Efter hvert oplæg får bedsteforældrene indblik i hinandens historier og erfaringer, og kan bruge disse som inspiration til at justere i metode og tilgang i samværet med deres barnebarn og dennes lille familie. Målet er at opbygge en større viden om autisme og dybere forståelse af deres barnebarns udfordringer, for derigennem bedre at kunne hjælpe deres familie på den rigtige måde, og sikre den bedst mulige relation til barnebarnet.


Forløbet består af 4 mødegange af 2 times varighed, hver anden uge.

En mødegang er delt op i tre elementer:

  • Introduktion af os selv (første gang) og siden sidst runde.
  • Oplæg om dagens tema v/Erroll Marshall
  • Samtale i gruppen om dagens tema. Blive klogere på hinandens nuancer og erfaringer.


Hvilke temaer tager vi op?

  • Autismen
    Vi dykker ned autismens forunderlige univers og starter med det helt grundlæggende. Hvad er autisme? Hvad betyder det for barnet? Hvordan skal vi forstå barnets adfærd og signaler? Hvilke behov har et barn med autisme? Det bliver både teoretisk og lavpraktisk.

  • Hverdagen i barnebarnets hjem
    Hvad er det for en proces hjemmet har været igennem? Fra de første fornemmelse af noget skævt, kampen for at familie, skole, forvaltninger og psykiatrien skal forstå til udredning, lettelse, sorg og udmattelse.
    Hvilken betydning har det haft ift. den praktiske hverdag, socialt og personligt?
    Vi nuancerer det og skaber en større indsigt og forståelse for denne proces og hverdag.

  • At være bedsteforældre
    Som bedsteforældre kan du opleve dig dobbelt ramt af situationen. Det kan gøre ondt at erkende barnets diagnose, og sorgfuldt når ens relation til barnet ændrer karakter eller ikke er det man havde forestillet sig. Det kan også gå ondt at se dit eget barn stå med et familieliv, der er udfordret.
    Vi dykker ned i præmissen, og sætter ord på det svære. Vi retter også fokus på redskaber og strategier.

  • Fremtiden
    Vi samler op på gruppeforløbet, og genbesøger de vigtige pointer fra ovenstående. Vi husker hinanden på, hvad vi tager med fra gruppen, og hvad vi hver især vil have fokus på fremadrettet.


Praktisk


  • Vi mødes hver anden uge
  • Hvor: Axel Gruhns Vej 16, 8270 Højbjerg
  • Antal deltagere: Maks 8 personer
  • Pris: 950 kr. pr. person
  • Tilmelding: Mail eller telefon
  • Opstart: Gruppen starter så snart 8 er tilmeldt


Hvis du er nysgerrig på om denne gruppe for bedsteforældre, er noget for dig/jer. Så kontakt mig, og vi kan tage en uforpligtende snak om det.

Online samtaler og grupper


Er det noget for dig?


En spændende mulighed som kan noget specielt, og måske passer bedre til dig, din hverdag og din familie.